Biologische wortel cupcakes met rozijnen

 Biologische wortel cupcakes met rozijnen
Digiqole ad

Biologische wortel cupcakes met rozijnen. Hier mijn favorieten biologische cupcakes die mooi passen bij GroenNieuws.nl.

Wortel Cupcakes

Zijn eigenlijk kleine cakejes, die vandaag de dag worden gebakken in papieren vormpjes maar vroeger meer in een ingevette metalen cupcake vorm.

De naam cup verwijst naar de oorspronkelijke vorm, namelijk cake in een kopje, waar ze ook in gebakken werden. De Engelse gewoonte om ze bij een high tea te serveren stamt al van zo’n 200 jaar terug. Een cupcake is geen muffin en verschild vooral in de vorm en deeg structuur, die bij een cupcake plat is en van cake, maar bij een muffin rond aan de bovenkant en meer een brood achtige deeg structuur betreft. Muffins rijzen letterlijk boven de cake vorm uit en de cupcake zit met de bovenkant er juist net onder.

Biologische Ingrediënten:
  • 150 g Bloem
  • 175 g rietsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 90 g extra vierge olijfolie
  • 1 handvol rozijnen
  • 200 g winterpeen fijn geraspt
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Rasp de winterpenen fijn in een schaal en voeg hier de eieren, rietsuiker, de rozijnen, de kaneel en olijfolie toe en mix alles door elkaar. Voeg ook vervolgens de bloem en het bakpoeder langzaam toe tot het beslag nét glad en gemengd is.
  3. Pak de 12 papieren cakevormpjes in zet ze in de metalen cupcake bakvorm.
  4. Verdeel daarna gelijkmatig het beslag over de 12 vormpjes met een lepel.
  5. Zet ze 20-25 minuten op 180 graden in de oven, tot ze goed gaar zijn. Eventueel kan je controleren of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Komt de prikker er zonder beslag uit, dan zijn de muffins gaar en kunnen uit de oven.
  6. Laat ze eerst goed afkoelen en kunnen met papieren vormpje worden uit geserveerd.
Digiqole ad

Guido