Trots op onze compleet vernieuwde website

 Trots op onze compleet vernieuwde website

De vernieuwde website van GroenNieuws.nl: Welkom op de vernieuwde website van Groen Nieuws. Op ons vernieuwde groen nieuwsplatform vindt u artikelen over de laatste ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid en groen(er) leven. De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het verbeteren en vernieuwen van onze website.

De laatste technologische ontwikkelingen

Onze nieuwe website is van alle gemakken voorzien. Alle nieuwste technieken zijn toegepast in de ontwerpfase. Zo maken we gebruik van Google’s Accelerated Mobile Pages, ook wel AMP genoemd. Hierdoor is de website op smartphones ruim 8 keer zo snel als de oude website. Daarnaast is hij ultra responsive en zo ontworpen dat hij perfect op smartphones te bekijken is. Bekijkt nu de website liever via een desktop? Op desktops is de nieuwe website 5x zo snel als onze oude website. Een bijzondere toevoeging is ook dat de website te bereiken is in het mediasysteem van Tesla. Ook vanuit uw duurzame elektrische auto kunt u op de hoogte blijven van de laatste groene nieuwtjes.

Een duurzaam groen leven wordt steeds populairder

Groen Nieuws is de plek waar u alle benodigde informatie kunt vinden voor een duurzamer, bewuster en groener leven. Ons logo en kleurgebruik zijn hetzelfde gebleven. Ook onze content over duurzaam groen leven blijft zoals u die van ons gewend bent. Dankzij Studio Kiwi Media is de website nu in een nieuw jasje. Hierdoor kunnen bezoekers overal optimaal genieten van nieuws en tips over een duurzamer leven. Ook social media is geïntegreerd in het ontwerp van de nieuwe website. Zo vindt u onze instagram foto’s horizontaal in de footer van de website. Deze worden realtime op de website weergegeven door een API. U ziet dus altijd gelijk een overzicht met onze laatste posts.

Aandacht voor content

Mooie foto’s en afbeeldingen vormen de basis van het nieuwe design van ons groen nieuwsplatform. Duurzaamheid gaat natuurlijk gepaard met een affiniteit met natuur, het klimaat, dieren en voeding. Op onze nieuwe website worden verhalen en informatie over deze onderwerpen geïllustreerd met afbeeldingen. Hopelijk inspireren wij hierdoor meer mensen tot het verduurzamen van hun leven. Hebt u een bepaald onderwerp waar u zeer geïnteresseerd in bent? Dan kunt u nu een melding instellen via onze RSS feeds. Plaatsen wij een artikel over desbetreffend onderwerp dan krijgt u gelijk een melding. Zo mist u nooit meer nieuwe informatie over uw favoriete onderwerpen. Ook hebben wij een nieuwsbrief. Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Dan kunt u zich hiervoor inschrijven.

We willen u de content bieden die u graag wilt lezen. Wij vinden het belangrijk onze lezers mee te nemen bij het ontwikkelen van onze content. Heeft u verstand van klussen, wonen of duurzaam tuinieren? Houdt u toevallig ook van het schrijven van een stuk tekst? Dan bent u wellicht de persoon die wij zoeken. Wij plaatsen graag columns of blogs van enthousiaste gast-bloggers. Op gebied van duurzaamheid valt er altijd nog wel iets te leren. Voor veel lezers is het lezen van ervaringen van anderen een goede motivatie om zelf ook duurzame keuzes te maken. Een duurzamere wereld willen we natuurlijk allemaal. Daarom besteden wij veel aandacht aan onze content. Bent u geïnteresseerd in het schrijven van een gastblog? Neem dan contact met ons op.

Groene hosting

Wij zeiden het net al. Op gebied van duurzaamheid zijn altijd nieuwe dingen te leren. Tijdens het ontwerp van de nieuwe website hebben wij ons verdiept in groene hosting. Hostingproviders hebben vaak grote datacenters met een enorme hoeveelheid servers. Datacenters zijn wereldwijd verantwoordelijk voor ruim 1% van het totale energieverbruik. Dit is iets waar veel bedrijven zich niet van bewust zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds met datacentra die bezig zijn met duurzaamheid. Hier wordt voor bedrijfspanden gebruik gemaakt van groene energie en zonnepanelen. Ook wordt gebruik gemaakt van de laatste technologische ontwikkelingen, waardoor websites CO2-neutraal gehost kunnen worden. Heb je een website verdiep je dan zeker eens in groene hosting. Vanzelfsprekend is wordt onze nieuwe website ook gehost door een groen datacenter.