Tien positieve berichten nu het coronavirus in Nederland toeslaat

 Tien positieve berichten nu het coronavirus in Nederland toeslaat
Digiqole ad

De berichtgevingen over het coronavirus lijkt met de dag erger te worden en dat geld ook voor Nederland. Toch zijn er nu ook positieve berichten te melden, vooral over China waar de ellende allemaal begon.

Positieve bericht 1.

Door de nieuwe maatregelen van het kabinet, neemt de stijgende lijn van het aantal besmettingen in Nederland af. Natuurlijk zijn er nog veel mensen besmet en het duurt natuurlijk nog een tijdje voor we echte resultaten zien.

Positieve bericht 2.

In China komen er nauwelijks of geen besmettingen meer bij, waarbij bewezen is dat de maatregelen in China gewerkt hebben. Momenteel mogen er weer meer mensen de straat op en naar hun werk. Wel zijn er nog controlepunten op straat om koorts te meten van reizigers, maar het land lijkt de situatie onder controle te hebben.

Positieve bericht 3.

Ruim 73.000 van de 81.000 geregistreerde patiënten in China zijn hersteld. Ernstig genoeg zijn er wel 3.300 patiënten omgekomen. Maar als China niet de lock down had ingevoerd, had het voor hun en de wereld veel slechter af kunnen lopen.

Positieve bericht 4.

Bij landen waar het virus na China het eerste opdook zoals Hong Kong, Zuid-Korea en Singapore neemt het aantal nieuwe besmettingen en doden af. Kortom: landen waar de lockdown is ingesteld, hebben na weken of maanden resultaat met de maatregelen die zijn getroffen. In China heeft de lockdown na pas een maand resultaten laten zien, waarna het aantal besmettingen af begon te nemen.

Positieve bericht 5.

Momenteel is er nog geen serum uitgevonden tegen het Coronavirus wel wordt er overal in de wereld aan gewerkt, maar het zal nog wel na alle verwachting ruim een jaar duren. Maar in Rotterdam en Utrecht zijn er antilichamen gevonden na onderzoek en die zouden goed zijn om een nieuwe infectie tegen te gaan. Maar van het anticorona medicijn moet eerst bewezen worden dat het werkt en dan nog kan het maanden duren voor het als medicijn kan worden toegediend.

Positieve bericht 6.

Momenteel zijn er medicijnen in omloop die ook blijken te werken tegen het coronavirus. Zo het vergeten malaria middel Chloroquine, waar malaria muggen resistent tegen geworden waren en dus niet meer bruikbaar leek. Chloroquine bleek bij de bestrijding van het Coronavirus nog wel te werken. Zo weet het geneesmiddel menselijke cellen binnen te dringen, schopt daar de zuurgraad in de war, waardoor het coronavirus deeltjes zich minder goed konden vermenigvuldigen. In China bleek bij een experiment bij 100 patiënten positief werkte. Zowel de koorts nam af en de longfuncties verbeterde. Ook werd de hersteltijd korter en konden patiënten eerder naar huis. In 2004 was dit al bekend bij een team virologen van de Katholieke Universiteit Leuven. Zij kwamen erachter dat chloroquine antiviraal blijkt te werken tegen SARS-coronavirussen. Het RIVM heeft op 10 maart 2020 al toestemming gegeven het middel in te zetten voor patiënten met matige tot ernstige klachten.

Positieve bericht 7.

In vergelijking met Chloroquine is het middel Hydroxychloroquine vergelijkbaar, maar minder schadelijk voor de gezondheid. Ook dit middel is tegen malaria en wel om zowel directe aanvallen van malaria te voor komen als te behandelen. Momenteel wordt het in België wel toegepast, maar in Nederland bijna nog niet ( vanwege een tekort).

Positieve bericht 8.

In het Rijksuniversiteit van Groningen (UMCG) is men bezig met het aanpassen van een bestaand geneesmiddel tegen malaria, dat ook tegen het Coronavirus kan worden gebruikt. Het voordeel dat deze via een inhalator kan worden toegediend om gedeeltelijk of zelfs volledig bescherming te bieden tegen het coronavirus.

Positieve bericht 9.

Kinderen hebben een goed immuunsysteem dat antistoffen aanmaakt zodra ze besmet worden. Uit onderzoek waarbij 44.672 mensen met een COVID-19 besmetting bleek dat kinderen onder de tien jaar minder dan 1 procent van de gevallen vormden. Kinderen zijn normaal net zo als ouderen mensen de kwetsbaarste groep, maar dat is nu bij het Coronavirus niet het geval. Ook jongeren zijn gelukkig minder kwetsbaar als ouderen, omdat hun lichaam meer weerstand kan bieden tegen het coronavirus. Gelukkig voor de jongeren, maar dat wil niet zeggen dat ze het niet kunnen krijgen.

Positieve bericht 10.

Ook bij ouderen is het afweersysteem bij een goede gezondheid in staat het coronavirus tegen te gaan. Alle mensen jong en oud die de besmetting te boven zijn, hebben een goede weerstand gevormd tegen een volgende besmetting en kunnen dan niet opnieuw besmet raken met het coronavirus. Deze mensen kunnen ook anderen patiënten gaan helpen door bloed af te staan. In dit bloed zitten namelijk de antistoffen die nu nog niet met een vaccin na te maken zijn. De Nederlandse bloedbanken roepen dan ook Nederlanders op, die besmet zijn geweest en deze antistoffen in het bloed hebben om anderen te helpen. Deze methode heeft zich overigens al eerder bewezen, namelijk bij de sars-epidemie in 2002 en 2003. Toen bleek bloedplasma een effectief middel te zijn: minder ziekenhuisopnames en een lager

Digiqole ad

Guido