Suikervrije mueslirepen maken

-

Ingrediënten

– 2 biologische bananen
– 90 gram biologische havermout
– 35 gram biologische lijnzaad
– boter of olie om de ovenschaal of bakvorm in te vetten

Bereiding

1. verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
2. Prak de bananen of maal ze fijn in een keukenmachine of met de staafmixer.
3. Doe dit in een kom en doe daarbij de lijnzaad en havermout.
4. Gooi vervolgens alles in de kom wat je er doorheen wilt hebben. De hoeveelheden kan je zelf bepalen. Het is de bedoeling dat het uiteindelijk een kleverig, compact mengsel wordt.
5. Vet nu de ovenschaal of de vierkante bakvorm in en doe hierin het mengsel. Strijk dit vervolgens plat met de bolle kant van een lepel.
6. Dit kan nu de oven in voor 30 minuten.

Natuurlijk maak jij jouw mueslirepen helemaal zoals je hem zelf lekkerste vind, met of zonder stukje chocolade, gedroogd fruit of noten?