Rookverbod op alle stations in Nederland. De rookzones van de treinstations mag binnenkort niet meer gerookt worden. Dat betekent dat rookzones en rookpalen binnen twee jaar op alle 400 stations moeten verdwijnen en met een algeheel rookverbod op alle stations komt.  ProRail komt hiermee tegemoet aan de wens van het overgrote deel van de reizigers, die veel overlast ervaren van rokende medereizigers.

Rookzones

Sinds 1 januari 2004 geldt een rookverbod op stations en in de trein. Het rookverbod geldt voor stationshallen, trappen, liften, tunnels en in overkapte stations. In die rookzone mag tot nu toe nog gerookt worden. Deze rookzones op stations worden binnen afzienbare termijn opgeheven.

ProRail wil dat de stations rookvrij worden

ProRail wil dat de stations rookvrij worden. Op dit moment is het alleen nog toegestaan te roken op de aangewezen rookplekken op het perron. ProRail noemt het onvermijdelijk dat het rookverbod dat in alle publieke ruimtes is ingevoerd ook op stations wordt ingesteld. Het is daarom belangrijk om deze discussie binnen de spoorsector nu op te starten.

Verslaving zit slechts tussen de oren, met elkaar kunnen we stoppen!