Veganistisch en biologisch: lekker chocoladecake

Digiqole ad
Veganistisch en biologisch lekker chocoladecake

Omdat ik minder dierlijke eiwitten wil eten, eet ik grotendeels plantaardig. Nu is het zo dat in bijna alle koekjes, gebakjes en zelfs broodjes die je kan komen ei of melk verwerkt zit. Als je zeker wilt weten dat het veganistisch is kan je het beter zelf bakken. Vandaar dit simpele recept voor een snel en lekker hapje chocoladecake. Dit recept bevat vier porties.

Ingrediënten:

– 64 gram Tarwebloem
– 43 gram (riet) suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 3 eetlepels cacao
– 80ml (tot 200ml) kokosmelk
– 120ml (of minder afhankelijk van kokosmelk) water

Bereidingswijzen:

Meng de bloem,bakpoeder, suiker en cacao in een kom. Voeg hier de kokosmelk en het water aan toe en roer het goed door. Neem minimaal 80 ml kokosmelk voor romigheid, de totale hoeveelheid vloeistof moet 200 ml zijn. Dus als je 200 ml kokosmelk toevoegt hoef je geen water meer toe te voegen.

Giet het beslag in een ingevette vorm met een doorsnede van 15 cm, en bak het in het midden van de oven op 175 graden. Het is met ongeveer 15 tot 20 minuten klaar, ik vind het zelf het lekkerste als het nog een beetje smeuïg in het midden is. Serveer met wat poedersuiker of kokosrasp erover voor een dramatisch effect.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Digiqole ad

Guido