Biologisch surinaams pompoen recept

Digiqole ad
De pompoen

Is familie van de komkommer en de meloen. Deze grote bolronde vrucht heeft een stevige harde schil en oranje vruchtvlees.

Ingrediënten

– 1 middelgrote pompoen (kan oranje pompoen of b.v flespompoen zijn)
– 1 grote ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 3 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 el garam masala kruiden of curry pasta (b.v van Patak’s)
– 200 gram spercieboontjes, vers of diepvries
– 1 blik kokosmelk
– groentenbouillon
– zout en peper
– een flinke hand cashewnoten
– bosje verse koriander. gehakt
– naanbrood

Bereidingswijze

1. Was de pompoen en hak deze in hanteerbare stukken. Het ligt eraan welke soort pompoen je gebruikt, maar van veel soorten kun de schil eten. Schillen is niet altijd nodig. Wat fijn is, want een pompoen schillen kan uitlopen tot een bezoekje aan de Eerste Hulp….

2. Verwijder de pitten. De pitten kun je trouwens drogen en eten!
Snijd de pompoen hierna in blokjes.

3. Fruit in een pan met dikke bodem wat olie de ui tot glazig en voeg dan de pompoen toe. Bak dit op een zacht vuur voor ongeveer 4 min.

4. Voeg dan de aardappel en knoflook toe, samen met de garam masala kruiden of de curry pasta. Bak dit even op hoger vuur, tot de kruiden echt goed beginnen te ruiken.

5. Blus het geheel af met wat bouillon, en vul aan tot de groenten tot de helft onder het vocht staan. Deksel op de pan en ongeveer 10 min. zachtjes laten stoven.

6. Voeg dan de spercieboontjes toe en laat nog zo’n kleine 10 min. stoven.

7. Test of alle groenten gaar zijn.

8. Voeg de kokosmelk toe en warm de curry nog even door. Niet meer laten koken, want dan gaat de kokosmelk in de schift!

9. Proef of er nog peper en zout bij moet en breng op smaak.

Tip: Serveer de curry met geurige pandan of Basmati tijst, verse koriander en cashewnoten.

Digiqole ad

Guido