Kom lekker je eigen fruitplukken en proeven midden in de boomgaard want de fruittelers openen hun deuren om te komen plukken en proeven op de Landelijke Fruitplukdagen. Dus kom niet alleen kijken bij de boer, maar steek de ‘handen uit de mouwen’ en pluk uw eigen fruit!

Plukken en proeven op de Landelijke Fruitplukdagen

De boomgaarden zijn op zaterdag 7, 14, 21, 28 september open tijdens de Landelijke Fruitplukdagen, voor bezoekers die zelf hun fruit mogen plukken. De Fruitplukdagen worden georganiseerd door de telers van de Nederlandse Fruittelers Organisatie.

Nederland kampioen gifspuiten op appels en peren

Het is ook een leuke activiteit voor kinderen en neem ze gerust mee! Het is nog gezond en leuke activiteit om gezamenlijk fruit te plukken! Niet iedereen wordt enthousiast van fruitplukken, omdat het zomerfruit van Nederlandse bodem veel landbouwgif wordt gebruikt. Alleen biologische fruitgaarden zijn natuurlijk gif vrij!

Momenteel wordt het voor de fruittelers steeds moeilijker om geschikte plukkers te vinden. Het plukken van de appels en peren wordt normaal gesproken door Oost-Europeanen gedaan, maar die zijn steeds moeilijker te krijgen nu hun eigen economie ook aantrekt.