Biologische pad thai met sugarsnaps

 Biologische pad thai met sugarsnaps

Biologische Sugarsnaps, deze peulvrucht met de naam Sugarsnaps is een kruising tussen erwt en het peultje. De kleine peulvrucht bevat afgeplatte erwtjes, die lekker zoet zijn en vormt met de peul een knapperige groente die niet hoeft te worden gedopt. In de zomer maand augustus kan je in sommige biowinkels verse sugarsnaps kopen, maar de meeste zijn verpakt en ook verpakt te vinden in de diepvries. Door sugarsnaps kort te koken, zo’n 3-5 minuten, blijven ze heerlijk knapperig en zijn samen goed met andere groenten te roerbakken of als extra bite in salades goed te verwerken. Maar in de volgende receptenblog gaan we hem wokken.

Pad Thai

Pad Thai wordt gemaakt van rijstnoedels en komt uit Azië. De noedels worden eerst geweekt en vervolgens in een wok gebakken met vele andere ingrediënten als knoflook, tofoe en groente en chilipepers. Omdat bij ons in Nederland niet altijd de bio-rijstnoedels te vinden zijn hebben we gekozen voor biologische eiernoedels.

Eiernoedels

Eiernoedels worden gemaakt van tarwemeel en eieren en hierdoor hebben de noedels een gelige kleur en worden veelal gedroogd verkocht. Het volgende recept is van beiden: pad thai met sugarsnaps en eiernoedels. Er moet geprobeerd worden om zoveel mogelijk biologische producten toe te voegen, om het extra lekker en gezond te maken.

Ingrediënten

200 gram bio-eiernoedels (A.H)
200 gram sugarsnaps
125 gram taugé
100 gram pinda’s ongezout.
2 rode paprika’s
2 teentjes knoflook
3 eetlepels ketjap Manis
2 theelepels sambal
1 eetlepel limoensap of citroensap
1 stukje gember fijn gesneden
1 rode ui gesneden in stukjes
2 rode paprika’s in reepjes
1 rode peper zonder zaden in ringetjes

Bereiding

Kook de biologische rijstnoedels volgens de verpakking. Voeg de laatste minuten van de kooktijd de sugarsnaps toe. Giet het geheel af na de kooktijd in een vergiet en spoel het af met koud water. Mix in een kommetje de ingrediënten met limoensap, sambal, ketjap, knoflook en gember. Verhit de wok en giet (twee eetlepels) olijfolie erin. Roerbak hierin de rode paprika en ui voor twee minuten. Giet het kommetje met het aangemaakte sausje er aan toe en verhit het kort. Zodra het net begint te koken kunnen de noodles en de sugarsnaps erbij en schep je het met een spatel rond. Roerbak het voor een paar minuten tot het geheel goed heet is. Zet het vuur uit en voeg de taugé erbij en bestrooi het met de ongezouten pinda’s. Eet smakelijk!