Kerstboom vol gif

 Kerstboom vol gif
Digiqole ad Het zalig kerstfeest met een gifboom is niet van deze tijd. Voor boomteelt worden grote hoeveelheden bestrijdingsmiddelen gebruikt die tegen onkruid zijn, maar ook schimmeles en insecten. Bijna alles wat je koopt zit gif in, ook in je groente is, je fruit. Alleen met niet eetbare gewassen zoals in de bollenteelt, bomen teelt of sierbloemen mogen veel zwaardere bestrijdingsmiddelen gebruikt worden die zeer slecht zijn voor het milieu en onze gezondheid. Het laatste heeft te maken met de vervuiling in de lucht en de kringloop van bijvoorbeeld het water. De vis op je bord vandaag de dag kan plastics bevatten, zware metalen, maar ook landbouw bestrijdingsmiddelen. Mensen krijgen kanker en andere ziektes gewoon door hun voedsel, maar ook door de lucht of het water in het ergste geval.

Alleen biologische kerstbomen zijn de uitkomst

Een niet biologische kerstboom, wordt vaak maar voor een voor een paar weken gebruikt in huis en wordt dan vervolgens bij het grof vuil gegooid. Soms duurt het wel 6 jaar voordat een kerstboom het huiskamer voormaat heeft en in deze 6 jaar zijn er elk jaar opnieuw gevaarlijke hoeveelheden bestrijdings middelen gebruikt die het bodem leven aantasten ( dood maakt), maar ook het insecten leven vernietigen en ook de insecten eters laten uitsterven.

Dan maar een kustboom?

Een artificiële kerstboom zou een goed alternatief moeten zijn, maar plastics zijn natuurlijk nooit goed en op het dit vlak is er van duurzame ontwikkeling nog niet echt sprake. Het is meer uit twee slechten de beste kiezen. Een studie voor het gebruik van kunstkerstbomen heeft aangetoond dat het minstens 20 jaar duurt, voordat hij echt ecologisch verantwoord wordt ten aanzien van een echte kerstboom

Een artificiële kerstboom is verre van duurzaam en milieu vriendelijk en is niet biologisch afbreekbaar, bestaat uit materiaal op basis van petroleum en metaal en komt meestal uit Azië ( transport over zee is ook vervuilend). Bij de produktie stoot een neppe kerstboom 8,1 kg CO2 uit per jaar, tegenover 3,1 kg voor de natuurlijke kerstboom.

Het het her gebruiken van een natuurlijke kerstboom uit eigen tuin is het alternatief

Het beste wat je kunt doen een biologische boom meerdere malen opnieuw gebruiken.Als je een biologische boom zelf in je eigen tuin wilt plaatsen om die het volgende jaar weer uit te graven, let dan op de volgende punten:

Knip de top van de boom niet af, mits hij te hoog wordt.
Zet hem niet bij een verwarmingsbron.
maximaal twee tot drie weken in huis om uitdroging van de naalden te voorkomen
Geef hem steeds voldoende water.
Zet hem voordat je hem terugplaatst in de grond, eerst even in de schuur om te acclimatiseren.
Geef hem in het voorjaar extra water, net na de vorst periode.
Huur of adopteer een boom

Momenteel zijn er alternatieven om biologische bomen te huren of te adopteren.
Deze kunnen elk jaar opnieuw gebruikt worden en bij adoptie dezelfde boom.
Kijk bij jou in de buurt of er een mogelijkheid is op internet. Digiqole ad

Guido