Ontspullen voor een opgeruimd huis en hoofd

 Ontspullen voor een opgeruimd huis en hoofd
Digiqole ad

Ontspullen voor een opgeruimd huis en leeg hoofd. Waarom zijn we zo materialistisch aangelegd en moeten we zo veel spullen bezitten? Je wordt er maar heel kort er gelukkig van en dan zit je opnieuw opgescheept met nog meer spullen in je woning. Beter is een paar dingen weg te gooien of naar de Kringloop te brengen, daar wordt je pas echt gelukkig van. Je hebt het gevoel dat je huis is opgeruimd en of dat je mensen hebt geholpen die het minder hebben. Hebt je toch dingen in de vuilnisbak gegooid, dan is het nog niet weg! Het kost opnieuw energie om de rommel te transporteren, te verbranden en het levert ook nog luchtvervuiling. Beter is het om bij elke aanschaf goed na te denken of je het echt wel nodig hebt.

Opruimen geef je een opgeruimd gevoel

Vaak geeft het opgeruimde je een opgeruimd gevoel en dat heeft vooral te maken omdat je minder prikkels krijgt van de 1000 en 1 dingetjes  die in je huis staan, uit het zicht staan. Rust is heel belangrijk, met name voor kinderen. Geef kinderen ook nooit te veel speelgoed in een keer om mee te spelen. Bij te veel speelgoed kunnen ze zich vaak niet concentreren op hun spel en worden er druk van. Ook in kinderkamers kan je beter niet te veel ‘toeters en bellen hebben’ waardoor kinderen minder snel kunnen inslapen of minder snel rust in hun hoofdje kunnen krijgen. Gebruik op de kinderkamer neutrale kleuren en niet te veel afbeeldingen van foto’s en slechts enkele speelgoed stukken of poppen op de planken en vensterbanken. RUST is heel belangrijk!

Waarom hamsteren mensen zoveel?

Kasten met voedsel dat teveel is gekocht of is overgebleven. Uiteindelijk blijft er toch veel voedsel in verpakkingen op de plank liggen en raakt uiteindelijk over de datum. Spullen die over de datum zijn worden algauw bij ontdekking weer weggegooid. Dit is voedsel verspilling en vaak kunnen sommige voedsel waren die over de datum zijn en gedroogd, in blik of glas, nog gemakkelijk zonder gevaar gegeten worden. Alleen vers voedsel is riskant en moet je niet overdrijven. Verder koop niet meer dan je nodig hebt, Nederlanders staan er om bekend dat ze veel voedsel verspillen door te veel te kopen of koken en dat is allemaal energie verspilling voor niks. Laat de supermarkt maar je voorraad kamer zijn, daar staat het prima uit de weg!

ontspullen

Digiqole ad

Wesley