Ontbossing Amazonewoud

 Ontbossing Amazonewoud

Er zijn alarmerende nieuwe cijfers over de ontbossing en er is daarnaast een confrontatie gaande tussen gouddelvers en een inheemse indianenstammen. Het Amazonegebied speelt een sleutelrol in de stabilisering van het klimaat op aarde en is daarom alleen al onschatbare waarde. De Braziliaanse president heeft om de laatste cijfers van ontbossing in Brazilië te verdoezelen, het hoofd onderzoeksinstituut ontslagen.

Amazonewoud in Brazilië

Het gaat vreselijk hard met de ontbossing in het Braziliaanse deel van het Amazone-regenwoud. In de maand juli werd er een gebied zo groot als vier voetbalvelden gekapt.

Dieren in de Amazone

Door houtkap van de bomen wordt de leefomgeving steeds kleiner voor dieren en zijn er steeds minder prooidieren. Aantal jaguars in de wilde natuur gedaald tot minder dan 50.000 volwassen dieren. De natuur en dieren in het wild dienen beschermd te worden, maar boeren van boerderijen die deze uitgehongerde roofdieren op bezoek krijgen, aarzelen niet om ze te doden. De boeren hebben vaak dan ook dat hun vee gedood wordt door jaguars die noodgedwongen de plekken van de mens opzoekt omdat er geen ander voedsel is.

Bekijk de video gemaakt door de nieuwsredactie van de NOS over de ontbossing van het amazone-gebied.