Nederlands leidingwater gezond en prima van smaak

 Nederlands leidingwater gezond en prima van smaak
Digiqole ad

Nederlands kraanwater gezondin Nederland hebben we kraanwater van uitstekende kwaliteit en smaak. Gelukkig hoeven we dan ook niet elke dag naar de supermarkt om flessenwater te halen, zoals in veel landen soms wel het geval is. In het buitenland moeten ze vaak door de warme temperaturen en vervuiling van het water (wat kans op meer meer bacteriën geeft) meer chloor doceren. Gelukkig is dat in Nederland bijna niet nodig en slechts 20% van het leidingwater heeft een minimale dosering.  Overigens geven plastic flessen water vaak een nasmaak (lees andere blog over plastic) wat tevens ook ongezond is. Glas is beter!

Mineralen

Kraanwater bevat mineralen, calcium, natrium, magnesium, kalium, sulfaten en carbonaten, die allen goed voor ons zijn. Calcium (kalk) en magnesium bijvoorbeeld zijn goed voor de botten en ijzer is goed voor het bloed. Teven als U harder water hebt, dan zit er meer calcium in dan in zacht water.  Een magnesium tekort in ons lichaam betekend dat we geen energie kunnen produceren.  Ook heeft het invloed op onze cholesterol levels. Nederlands kraanwater wordt op meer vervuilende stoffen gecontroleerd dan mineraalwater en dus zeker zo goed zo niet beter!

Reclames over bron- en mineraalwater

Wordt nog wel eens beweerd dat een grote hoeveelheid mineralen gezond zijn voor het lichaam. Maar een teveel aan mineralen in het water is ook niet goed ze kunnen een extra belasting vormen voor de nieren.

Twee liter water per dag

Zo’n 2 liter water per dag  is nodig voor ons lichaam om gezond te blijven. Natuurlijk mag daar ook een deel van thee en koffie zijn. Maar puur water zuivert het lichaam en is beter en drink alleen hiervoor maar is een paar glazen water per dag. Dat we zoveel water nodig hebben is niet zo verwonderlijk. Dit omdat we voor het grootste gedeelte uit water bestaan (75 %) en dit voor vele processen in het lichaam of de miljoenen cellen in ons lichaam noodzakelijk is. Water zorgt er bijvoorbeeld voor dat het bloed kan stromen en voedingstoffen en zuurstof naar de cellen worden gebracht, maar ook dat afval stoffen en Co2 af wordt gevoerd.

Afvallen

Afvallen kan simpel met water. Water drinken (een aantal glazen, liefst over de dag verspreid) maakt dat de maag gevuld is en de hersenen minder snel een signaal afgeven om te gaan eten. Thee en koffie zijn dan ook hiervoor prima geschikt, zolang je maar niet te veel koffie drinkt (max 3 kopjes) en geen alcohol of suikerhoudende dranken.

Water niet zo lekker?

Water kan je net zoals thee een smaakje geven door er met muntblad of bijvoorbeeld citroen sap in te doen. Er zijn ook andere vruchtensappen of groentes die je kan gebruiken, maar dan wordt het meer een Smoothie. Het voordeel van citroen of munt zijn wel de lichte smaak die de dorst goed lest. Tevens bevat het tal van vitaminen (antioxidanten) en mineralen die ook goed zijn voor het lichaam. TIP:  zet een waterkan met wat muntblad of citroensap in de koelkast. Koud water smaakt altijd beter  en is extra aangenaam bij warm weer. Drink meer water en laat de (dik maker) frisdrank en vruchtensap uit het pak staan. Leef je leven, leef gezond!

Digiqole ad

Guido