Veel mensen zijn al weer actief bezig in de moestuin. Het begint immers te kriebelen zodra de eerste zonnestralen provepro door te komen… tenminste…bij de meeste mensen. Je hebt altijd mensen die het hele jaar door gaan. Misschien als hobby, misschien als vlucht om even niet aan andere dingen te hoeven denken. Maar, de meesten zijn nu al flink aan de slag. Plannen zijn uitgedacht, uitgetekend en alles staat al weer klaar om gezaaid te worden. Iedereen heeft daar zo zijn of haar eigen manier voor. Maar wat zegt dat over ons? Zijn we heel gestructureerd, geordend, zaaien in rechte lijntjes etcetera? Of zaaien we Kris kras door elkaar heen, dan een groepje wortels hier en o, daar wat tomaten is ook leuk. Natuurlijk zegt het wat over ons, hoe we zijn als mens. Maar is dat erg? Een moestuin hoeft niet perfect te zijn. Een moestuin hoeft geen museum te zijn waar alles kaarsrecht en afgestoft er bij staat. Het gaat om ons doel en wat we daarmee doen.

Zo kan je doel zijn om kosten te besparen, of om buiten bezig te zijn of om biologisch te eten. Maar wat je doel ook is, doe het met passie en liefde. Sta achter wat je doet. En straal dat uit!

En zo gaan we ook dit seizoen weer verder. Want ja, er is altijd wel wat te doen

Wat ik merk is dat mensen met een moestuin vaak gelukkige mensen zijn. We zijn buiten, snel tevreden en genieten van het leven. Buiten bezig zijn in combinatie met lekker en gezond eten is immers een mooie combinatie.

Foutje gezien? Mail naar: guido@groennieuws.nl ❤️ We zijn je dankbaar! Hoofdredacteur van het online journalistieke platform Groen Nieuws