Nederland heeft nog steeds last van de droogte. Dit komt door de klimaatverandering en het feit dat we steeds meer water gebruiken in Nederlandse huishoudens. De droogte van de afgelopen zomer is nog steeds te voelen voor veel bomen en de agrarische landbouwgrond. Dit zorgt er onder andere voor dat waterbedrijven dit jaar vragen om meer aandacht en om zuiniger om te gaan met het waterverbruik.

Sproeiverbod voor boeren en tuinders door aanhoudende droogte

De zandgronden van West-Brabant behoord tot de droogste van Nederland. Het grondwater in kanalen, plassen, sloten en beken was nog niet hersteld na de droogte van afgelopen jaar. Nog voor dat het groeiseizoen dit jaar moet gaan beginnen is het al veel lagen dan normaal. Een sproeiverbod voor boeren en tuinders moet er voor zorgen dat het grondwater niet nog verder wegzakt.

Minder water uit kraan door de droogte

Waterbedrijven vragen minder water te gebruiken tijdens warme zomerdagen. Eventueel zou het water uit de kraan bruin van kleur kunnen worden. Er zijn nu nog geen problemen met de watervoorziening. Zo worden de regionale golfbanen en voetbalvelden nog groen gehouden door elke dag te gaan sproeien met kraanwater en kinderzwembadjes met tuinslangen worden gevuld in de wijk

In de ochtend of avond douchen?

In de ochtend douche om frisse start van de dag naar je werk te gaan of ben je een echte stresskip neem dan een warme douche voor dat je gaat slapen, want dan kun je ontspannen gaan slapen.

Normaal heb je thuis een sterke straal water maar waarom komt er nu een slappe straal water uit de kraan? Dit komt door dat je last hebt van een lage waterdruk. Je hebt ongetwijfeld gemerkt aantal weken warm en droog is. Het water kan niet opraken in Nederland maar om wel water te besparen zorgt het waterbedrijven er wel voor dat de straal uit de douche en keukenkraan niet zo hard is. Ze draaien preventief de kraan alvast iets verder dicht.