Komt er een boswet voor natuurbescherming van bossen

 Komt er een boswet voor natuurbescherming van bossen
Digiqole ad

De wereld staat in brand. In schrikbarend tempo verdwijnt kostbare natuur voor palmolie in shampoo of soja voor veevoer. Eén miljoen plant- en diersoorten dreigen uit te sterven. Grote bedrijven moeten stoppen met het verwoesten van natuur voor palmolie en sojavoer. Zelf nemen zij geen verantwoordelijkheid. Daarom is het tijd voor een wet. Met jouw handtekening voeren we de druk op bij ministers en politici om te kiezen voor wetgeving.

Boswet gaat op in de Wet natuurbescherming

Kappen met de Wet natuurbescherming onduidelijk volgens Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds! De natuurbescherming grotendeels aangesloten bij de Boswet. Wederom geldt de meld- en herplantplicht voor houtopstanden van 10 are en groter en een bomenrij van 20 bomen en meer.

Boswet van belang voor hele wereld

Woensdag 13 november dienen het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace officieel het verzoek in bij minister Schouten om zich hard te maken voor de bossen van de wereld. De bosbranden in de Amazone leidden tot tienduizenden oproepen voor een Bossenwet die de wereld moet beschermen tegen de natuurverwoesting voor soja, palmolie en vlees.

Digiqole ad

Guido