Heerlijk, van de gebaande paden af, en nieuwe weggetjes ontdekken. Zo is bij Voorthuizen het Griezeveense Pad. Een pad van bijna 14 kilometer door bos, over zandpaden, langs beken en weilanden.

Klompenpaden en wandelroutes in Gelderland

Vlakbij Zwartebroek heb je het Terbroeksepad en een klein stukje richting Nijkerk heb je het Appelpad, waar je bij Landwinkel de Maaneschijn kunt genieten van diverse producten uit de regio.

Meer richting Barneveld is het Paradijspad. Deze route gaat door het prachtige buitengebied van Barneveld en begint bij Landwinkel/Kaasboerderij Vanelly. Mocht je daar langs komen, probeer hun zelfgemaakte kazen, die hebben al meerder prijzen gewonnen. In de zomer verkopen ze ook ijs, op het terras is het goed toeven.

Wandelen over boerenland in Gelderland

Veel klompenpaden hebben uitbreidingsroutes en een aantal routes kan je met elkaar combineren. Het is meer dan de moeite waard om een (stuk van) een route te lopen.

Foutje gezien? Mail naar: guido@groennieuws.nl ❤️ We zijn je dankbaar! Hoofdredacteur van het online journalistieke platform Groen Nieuws