Kerstbomen inzamelen en verbranden een sociaal aspect in Bavel

 Kerstbomen inzamelen en verbranden een sociaal aspect in Bavel
Digiqole ad

Het is bijna een traditie geworden voor de buurtbewoners in Bavel, maar ook in andere dorpen van de gemeente Breda om hun kerstbomen onder begeleiding van de brandweer te verbranden. In Bavel is dat op het parkeerterrein op zondag 12 januari 2020. De jaarlijkse kerstboom inzamelingen en -verbrandingen binnen de gemeente Breda zijn op zaterdag 4 en zondag 5 januari en 11 en 12 januari. Kinderen die een kerstboom inleveren krijgen hiervoor in ruil iets lekkers terug of een lot, zodat ze een prijs kunnen winnen.

Kerstbomen inleveren en verbranden is een sociaal evenement

De kerstboomverbrandingen wordt georganiseerd in de gemeente Breda om mensen bijeen te brengen en heeft naast de sensatie ook een sociaal aspect.

Is je boom niet opgehaald, geen probleem

Mogelijk ben je het niet eens dat de kerstboomverbranding, omdat het extra fijnstof veroorzaakt. Deze mensen kunnen de boom composteren of op laten halen door de huisvuilinzameling. De kerstbomen kunnen dan zonder versiering, lampjes, standaard of emmer worden aangeboden op de ophaaldag naast de groente-, fruit- en tuinafval (gft) containers.

Wie gebruik maakt van ondergrondse containers, kan de kerstboom naast de gft-zuil zetten. Staan de containers in een inpandige ruimte, dan is dat brandgevaarlijk en kan de boom bij de gft container in de wijk gezet worden.

Digiqole ad

Wesley