Honderden klimaatactivisten op Schiphol, meerdere arrestaties

 Honderden klimaatactivisten op Schiphol, meerdere arrestaties
Digiqole ad

De komende 24 uur is Schiphol het podium voor honderden klimaatactivisten van Greenpeace Nederland. De protestacties vinden plaats op Schiphol Plaza, het centrum van alle vervuiling van Schiphol. Ondanks het om een vreedzame actie gaat, waren er toch nog meerdere arrestaties door koninklijke marechaussee. Buiten hadden de protest actievoerders toestemming, maar binnen Niet!

Waarom Schiphol?

Actievoerders hebben tot nu toe al veel ondernomen om de aandacht te vestigen op de vervuiling van de luchtvaart zoals: petities getekend, klimaatmarsen gelopen in heel Nederland en gestaakt voor het klimaat. Nu gaan we samen actievoeren en in het weekend kan iedereen meedoen op Schiphol om te protesteren tegen de hoge uitstoot van broeikasgassen van vliegtuigen en fijnstof. Ook omdat er weinig op uitgezet wordt om het aantal vluchten te verminderen en sterker nog, Schiphol is het grootste belastingvrije tankstation van Nederland!

Schiphol, kom met een klimaatplan!

Het doel is niet om reizigers te hinderen geven de actievoerders aan, maar om Schiphol op zijn grote vervuiling aan te spreken. We “beroepen ons op ons recht op vreedzaam protest. Daarom vragen we in het hart van de vervuiling aan Schiphol om met een aangepast klimaatplan te komen. De luchtvaart kan de dans niet blijven ontspringen.” Aan de 24-uurs massa-actie in Schiphol Plaza doen getrainde actievoerders mee. Zij zijn van plan om tot en met zondag te blijven.

Digiqole ad

Guido