Festival met duurzame polsbandjes van hennep in Groningen

 Festival met duurzame polsbandjes van hennep in Groningen

Paradigm festival bezoekers krijgen dit weekend in Groningen een duurzaam polsbandje bij de ingang van het festivalterrein en is gemaakt van hennep en er zitten plantenzaadjes in.

Duurzame polsbandjes van hennep in Groningen

Festivals moeten in de toekomst zo duurzaam mogelijk te zijn. De polsbandjes worden nu nog gemaakt van plastic, papieren of stoffen bandjes. Festivals en evenementen worden zich steeds meer bewust van de natuur en het milieu.

Diesel aggregaten worden op popfestivals vervangen door windmolens. De jeugd heeft de toekomst en popfestivals horen eigenlijk groene stroom te gebruiken. Maar veel popfestivals hebben nog niet eens krachtstroom van het stroomnet en lopen op smerige diesel aggregaten. Gemiddeld gebruikt een popfestival zoals Lowlands meer dan 110.000 liter diesel in drie dagen en daarnaast ook nog eens duizenden liters benzine.

De redding komt van wind en zonne-energie

Om deze onnodige luchtverontreiniging een halt toe te roepen heeft TU Eindhoven voor popfestivals een inklapbare windmolen ontwikkeld die ook nog voorzien is van zonnepanelen. Op zich lijkt de langwerpige toren meer op een kunstwerk, maar is functioneel en kan het grootste deel van energie leveren dat anders opgewekt zou moeten worden door stinkende zwaar vervuilende aggregaten.