Havermout koekjes met cranberry en kokos

Digiqole ad
Lekker recept voor in het weekend

Gemakkelijk recept voor havermout koekjes met cranberry en kokos, voor ongeveer 16 koekjes.

Benodigdheden

-Theelepel kaneel
-50 gram kokos
-50 gram bloem
-50 milliliter water
-3 eetlepels honing
-150 gram havermout
-50 gram cranberry’s
-50 gram boter (of kokosolie)
-Halve theelepel bakpoeder

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Zet een steelpannetje op het vuur met de honing, het water en de boter en verwarm tot de boter volledig gesmolten is. Blijf goed roeren.
  3. Neem ondertussen een grote kom en meng hier alle ‘droge’ ingrediënten in. Voeg het gesmolten botermengsel toe aan het droge mengsel en kneed tot het goed gemengd is. Let op dat het niet te heet is om te kneden.
  4. Maak nu balletjes met je handen en druk ze tot platte koekjes. Je moet ze soms een beetje aan elkaar kneden en hier en daar wat cranberry’s ertussen stoppen, die vallen er wat makkelijker tussenuit. Op de foto onder dit recept zie je hoe mijn koekjes eruit zagen vóór ze de oven in gingen.
  5. Zet de koekjes nu 18-20 minuten in de voorverwarmde oven en laat goed afkoelen voor je ze eet.
Digiqole ad

Guido