Groene aanslag op milieuvriendelijke wijze verwijderen

Digiqole ad

Verkeersborden en wegwijzers zitten vaak helemaal onder de groene aanslag, maar ook tuinmeubilair en bestrating. Wat kun je hier zelf, milieuvriendelijk aan doen?

Groene aanslag op milieuvriendelijke wijze verwijderen

Als verantwoordelijke buurtbewoner kun je de groene aanslag op de verkeersborden of straatnamen met de groene aanslag weg schrobben met water en groene zeep. Hier heb je geen milieu verontreinigende schoonmaakmiddelen nodig en groene zeep is goedkoper dan de biologisch afbreekbare (BIO) schoonmaakmiddelen die in de supermarkt te koop zijn. Ook een scheutje biologische schoonmaakazijn doet wonderen en kost niet duur.

Natuurlijk is een hogedrukreiniger op groene stroom ook heel functioneel en duurzaam voor terras en tuinmeubilair.

Milieuvriendelijk manier van schoonmaken

Het reinigen van verkeersborden door de gemeente langs de snelweg en in stadsparken zorgt voor goed leesbare borden voor iedereen. Gemeentewerkers gebruiken een hogedrukreiniging met osmosewater voor het schoonmaken van de groene aanslag van verkeersborden. Osmosewater  is water dat ook door glazenwassers wordt gebruikt en bevat geen kalk of andere mineralen, waardoor alles streeploos opdroogt en er geen voedingsbodem opnieuw gevormd wordt voor algen. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen zijn bijzonder schadelijk bij inademen, met name chloor en bleekwater. Ook kan het door via de huid het lichaam binnen komen. Daarbij wordt het milieu verontreinigt en drinkwaterzuivering bedrijven krijgen deze chemische stoffen er bijna niet uit.

Neem dus voor je eigen gezondheid en voor een beter milieu altijd afbreekbare schoonmaak middelen, zoals groene zeep, biologisch afbreekbare azijn, bio-schoonmaakmiddelen of gewoon water.

Digiqole ad

Guido