Goede voornemens en afvallen? Drink gewoon koffie en groene thee!

 Goede voornemens en afvallen? Drink gewoon koffie en groene thee!
Digiqole ad

Goede voornemens met afvallen of gezonde voeding? Drink gewoon koffie en groene thee! Koffie is gezond wanneer de inname van cafeïne maar gering is en 1 tot 2 kopjes koffie per dag heeft de volgende effecten.

  • Vermindert de lichamelijke en geestelijke vermoeidheid
  • Activeert het centrale zenuwstelsel en het intellectuele denk- en opnamevermogen
  • Bevordering van de vetverbranding…. Ofwel het helpt je met afvallen!
Vetverbranding?

Ja, cafeïne is één van de weinige natuurlijke producten waarvan het bewezen is dat het helpt bij vetverbranding. Het zit ook in thee, vooral groene thee. Het versnelt het metabolisme en zorgt voor minder zoete trek, door de bloedsuikerspiegel stabiel(er) te houden.

Groene thee is bijna net zo goed als koffie om af te vallen

Om iets te merken van de goede eigenschappen van groene thee is het belangrijk om een paar koppen per dag te drinken (2-4). Je zou bijvoorbeeld ieder dagdeel een kop kunnen nemen. Maar groene thee helpt ook bij de vetverbranding omdat er ook coffeïne in zit.

Afvallen met water

Het menselijk lichaam bestaat voor plusminus 70% uit water en drinkwater is niet alleen onmisbaar voor je lichaam, maar helpt ook je lichaam met het zuiveren van afvalstoffen. De 2 a 3 liter water die je dagelijks nodig hebt, kan je het best zuiver drinken, maar ook door koffie en thee te drinken help je de vocht balans van je lichaam op peil te houden. Ook groente en fruit die beiden voor zo’n 90% uit water bestaan, zorgen voor een extra aanvulling van vocht.

Drink meer als je sport of als je lichamelijk actief bent

Mensen die meer zweten door het sporten moeten soms wel een liter meer water drinken als mensen die inactief zijn. Bij te weinig water (dehydratie) belast je de nieren te veel en kan dat vervelende negatieve effecten op het lichaam hebben, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, slechte metabolisme. Maar ook meer eetlust, omdat je maaginhoud eerder leeg is, waardoor de eetlust toeneemt. Vooral de tussendoortjes maken dan dat je dik wordt! Kortom met water kan je ook afvallen.

Vruchtensappen en frisdranken

Vruchtensappen uit pak bevatten net zoveel suiker als frisdranken en ook light frisdranken zijn niet gezond en kan je beter uit het dieet schrappen. Veel fruit (meer dan twee stuks per dag) zorgt ook dat je aankomt en als je af wil afvallen kan je beter een groene smoothie drinken met veel groente.

Tip: drink voor elke maaltijd een groot glas water of thee (zonder suiker). Zo eet je tijdens de maaltijd minder. Ook tussendoor thee of koffie te drinken (enkele kopjes koffie per dag) maakt dat je minder snel last hebt van trek naar tussendoortjes.

Digiqole ad

Guido