ESBL bacteriën in vlees Kippenvlees is in Nederland in meer dan 90% van de gevallen besmet met zogenaamde ESBL-producerende bacteriën. Ze zitten ook op varkensvlees en rundvlees. De ESBL-bacterie kan dus bij een mens
Guido
2 juni 2015
Een veelgehoorde bewering is dat we 100 gram vlees per dag nodig zouden hebben om het ijzer- en, eiwitgehalte op peil te houden. Het is echter wetenschappelijk aangetoond dat soja of sojaproducten prima in staat zijn
Guido
8 maart 2015
De ozonlaag is een laag in de stratosfeer, tussen ongeveer 15 en 50 km hoogte, waarin relatief veel ozon aanwezig is. De aardatmosfeer beschermt het leven op aarde door een gedeelte van de schadelijke straling die afkomstig
Guido
14 mei 2014
Bestrijdingsmiddel glyfosaat in moedermelk we gebruiken in de bloementuin, in parken en op boerderijen kunnen kanker en geboorteafwijkingen veroorzaken. Waarom zijn die ooit veilig verklaard door de toezichthouders? De onkruidverdelgers Waarmee we de oogst, onze