Gesjoemel met brood aan banden gelegd

 Gesjoemel met brood aan banden gelegd
Digiqole ad

De regelgeving voor brood is per 1 juli 2020 een stuk strenger geworden omdat de consument belazerd werd met misleidende namen of gekleurd brood, die de indruk moeten wekken dat je gezond brood eet, maar wat echter gewoon witbrood blijkt te zijn met een kleurtje.

Nu heeft men bepaald dat de naam overeen moet komen met wat op de verpakking staat. Zo moeten de namen als meergranenbrood, volkorenbrood en (zuur) desembrood en andere broodsoorten ook daadwerkelijk overeenkomen met de naam. Ook moet bij elk brood vermeld worden of het gaat om wit, bruin of volkoren! Bakkers krijgen 2 jaar de tijd om de wijzigingen door te voeren.

Wit, bruin of volkoren

Volgens de nieuwe regels moet bij elk brood op de verpakking worden vermeld of het gaat om wit, bruin of volkoren. Zo kan het niet langer zijn dat bruinbrood gewoon witbrood blijkt te zijn met een kleurtje of spelt brood geen spelt granen blijkt te bevatten.

Veel mensen zijn in het verleden misleid omdat ze dachten gezond bruinbrood te kopen dat gewoon ongezond wit blijkt te zijn. Volkoren brood van hele granen is gezond en juist het vliesje om de graankorrel maakt het brood gezond.

Witbrood is gemaakt van bloem, bruinbrood is gemaakt met een mix van bloem en volkorenmeel, volkorenbrood is gemaakt van 100% volkorenmeel. Het mag duidelijk zijn dat volkoren het meest gezond is.

Digiqole ad

Guido