In de steden is het niet aleen meer beton en steen en je ziet steeds meer groen in de omgeving van woonwijken, maar ook stations of langs wegen. Groen is rustig aan het oog, gezonder en gezelliger. Een plukroute is ook hip en je kunt er in het juiste seizoen appels en peren plukken die je vervolgens onderweg gewoon kunt opeten. Het is tenslotte biologische zonder bestrijdingsmiddelen.

Wat ook leuk is met zonnige dagen is om een (natuur) park te bezoeken. De laatste dagen van juni wordt een hittegolf verwacht met temperaturen tussen de 31 /35 graden en dan is het fijn om in de schaduw van een boom te zitten of op het gras in de zon te liggen.

Een groene woonomgeving is gezond

Een spoorpark is een combinatie van groen en leisure. Een spoorpark biedt verschillende vrijetijdsvoorzieningen voor iedereen, behalve voor recreanten met een hond. Honden zijn namelijk verboden in deze nieuwe aangelegde parken, die met name bedoeld zijn voor sport en beweging zonder dat mensen bang hoeven te zijn voor de hondenpoep. Er is in ieder geval wel voldoende ruimte om in deze parken actief te zijn, maar ook om te luieren. Ook jongeren hebben hier genoeg afleiding en kunnen gemakkelijk zonder smartphone. De ouderen komen hier tot rust en verliezen hun negatieve prikkels of stress van de dag. Ook de natuurliefhebber kan hier vertoeven en genieten van de vogels, insecten en mooie wilde bloemen.

Stadspark, spoorpark of een plukroute

Ook de gemeente Breda heeft meerdere stadsparken, maar wil ook nog meer parken en pluk routes aanleggen. Mensen vinden groen steeds belangrijker en de gemeentes moeten daar dan ook gehoor aan geven.

Wat we ook steeds meer zien zijn de trendy stadstuinen of kantoortuinen en zelfs bedrijfstuinen met een diervriendelijke met kleurrijke bloemenweide om een gezondere leefomgeving te geven en ook medewerkers rust te bieden. Kortom alles wordt steeds groener!

Foutje gezien? Mail naar: guido@groennieuws.nl ❤️ We zijn je dankbaar! Hoofdredacteur van het online journalistieke platform Groen Nieuws