Geen zin om morgen te werken?

 Geen zin om morgen te werken?

9-tot-5-mentaliteit wordt steeds zeldzamer in Europa en gaat zeker ook groot deel verdwijnen uit Nederland. Maar flexibele uren kan juist voor veel mensen ook heel prettig zijn. Als je al langer geen zin meer hebt in je werk dan loop je vast. Weleens gedroomd van een totaal andere carrière?

Medewerkers beginnen om 9 uur  met werken en staan om 10 minuten voor 5 alweer met jas aan om naar huis te gaan, ook als bepaald werk misschien nog niet af is. Ze denken vaak “dat zie ik morgen wel weer” in plaats van even 15 minuten langer te blijven om het even af te maken. Als je 7 dagen per week naar je werk gaat, is het erg belangrijk dat je werk met plezier doet en er voldoening uit haalt.

Tips voor het maken van een carrièreswitch
  • Durf te dromen van een nieuwe baan. Dit is wellicht het moeilijkste van een carrièreswitch.
  • Probeer groot te denken en wees niet bescheiden.
  • Ontdek welke werkgever bij jouw talenten past.
  • Ga voor een totaal andere carrière dat is het idee achter een carrièreswitch!

Totaal geen zin- en motivatie/behoefte om te gaan werken. Je kunt genoeg doen als je met tegenzin elke dag naar je werk gaat. Het is eerst belangrijk om een juiste diagnose van het probleem te maken. Dan kun je daarna gemakkelijker bedenken wat voor jouw persoonlijk de beste oplossing zou kunnen zijn. Doe bv eens een beroepskeuzetest, wie weet wat daar uitkomt?