Geen vogels in uw tuin? Maak je tuin vogelvriendelijk

 Geen vogels in uw tuin? Maak je tuin vogelvriendelijk
Digiqole ad

In het voorjaar waren er heel veel vogels te vinden in de stadstuinen, maar momenteel in de zomer lijken sommige tuinen uitgestorven. De Vogelbescherming wordt naar eigen zeggen ‘platgebeld’ door bezorgde mensen die de vogels missen in hun tuin. Het is gewoon normaal dat de hongerige vogels of vogels die nestgelegenheid zoeken vaak in het voorjaar talrijk zijn en in de zomer niet. In het voorjaar worden ze veel bijgevoederd en vogelhuisjes, maar in de zomer is dan niet of niet langer nodig en keren ze liever de terug de natuur in. Mensen en katten blijven een gevaar zo zeg hun natuurlijk instinct.

Geen vogels in uw tuin?

Vetbollen zijn niet langer nodig en pinda’s overbodig in de zomer. De vogels kunnen zelf overal voedsel vinden en hoeven niet langer worden bijgevoerd. Het is zelf helemaal niet goed voor de vogels die een gezond en gevarieerd dieet moeten hebben. Om ze toch te blijven lokken kun je wel bessen struiken aanplanten en zonnebloemen die veel zaden hebben. Mensen die hun biologische wat laten verwilderen krijgen vanzelf bladluizen, kevertjes en rupsen en dan komen ook de vogels terug omdat er weer voedsel is.

Maak je tuin vogelvriendelijk

Door te kiezen voor inheemse beplanting, een biologische tuin met een water reservoir, zorg je voor meer vogels komen in de zomer naar de tuin.

Digiqole ad

Guido