Gemeente begonnen met aanleg van faunatunnels voor dieren

 Gemeente begonnen met aanleg van faunatunnels voor dieren
Digiqole ad

De Gemeente Breda is begonnen bij de Ulvenhoutselaan met de aanleg van meerdere faunatunnels. De faunatunnels worden gemaakt van betonblokken die in een gegraven geul komen worden geplaatst die dwars op de rijstrook komen te liggen. De faunatunnels worden aangelegd omdat veel dieren omkomen in het verkeer en nu veilig over onder het wegdek door kunnen steken. Hierdoor ontstaat er een veilige doorsteek van en naar de Ulvenhoutse bossen en het stroomgebied van de Bovenmark.

Faunatunnels voor dieren

De faunatunnel is bedoeld voor kleine dieren zoals bedoeld voor de dassen, marters, konijnen, padden, egels en kikkers. Langs de bosrand zelf komt een nieuwe afrastering van gaas en houten palen om de dieren tegen te houden voor het verkeer en te dwingen om de veile faunatunnels te nemen.

Wildviaducten of ecoducten

Herten worden vaak ook het slachtoffer van het verkeer. Vaak ook steken deze schuwe dieren ’s nachts de weg over en blijven op het wegdek staan omdat ze verblind zijn door de autoverlichting. De groot wild viaducten bieden voor deze dieren de mogelijkheid om veilig over te steken. Deze wildviaducten of ecoducten, zijn erg kostbaar en zijn vaak alleen te vinden bij grotere wegen en bossen rond de Veluwe. De ecoducten worden niet alleen gebruikt voor gootwild alleen en ook kleinere dieren als dassen, boommarters, hagedissen, slangen, muizen en vlinders maken er ook dankbaar gebruik van.

Digiqole ad

Guido