Duurzame en fairtrade hangmatten van Tropilex

 Duurzame en fairtrade hangmatten van Tropilex
Digiqole ad

Hangmatten en hangstoelen van Tropilex worden met de hand geweven en afgewerkt door traditionele hangmatwevers in Colombia en India. Het is een groot genoegen om met deze bedrijven samen te werken voor het ontwerpen en produceren van de Tropilex-hangmatten en -hangstoelen.

De Tropilex-producten

De productie van het Tropilex-assortiment wordt zo nauw mogelijk in de gaten gehouden. Daarnaast bezoeken de eigenaars zelf de ateliers, wordt er gelet op de arbeidsomstandigheden en aandacht besteed aan de beste kwaliteit

Scandinavische bossen

De houten standaarden vinden hun oorsprong in goed beheerde Scandinavische bossen en worden geproduceerd in een speciale houtfabriek in Polen. De houten standaarden van Tropilex zijn FSC-gecertificeerd. De metalen standaarden en hangstoffen worden geproduceerd in China. Dit werk wordt vooral uitgevoerd door zeer vriendelijke en goedhartige mensen in twee kleine familiebedrijven op 450 km van Shanghai.

Tropilex probeert zo goed mogelijk uit te zoeken waar de grondstoffen vandaan komen en onder welke omstandigheden ze worden gewonnen. Produceren onder de mentaliteit: ‘’We kunnen niet overal en altijd een verschil maken, maar niets doen is geen optie’’.

Hiernaast is Tropilex lid van de 1% for the planet club. Als lid van One Percent for the Planet doneert Tropilex minimaal 1% van de jaarlijkse omzet ter ondersteuning van non-profit-milieuorganisaties.

Voordelen Triopilex
  • 80% van de hangmatten en hangstoelen van Tropilex zijn gemaakt van garens die door Oeko-Tex® 100
  • Gecertificeerd zijn.
  • FSC-gecertificeerd (duurzaam hout)
  • Milieu vriendelijke verpakking
  • Co2 neutrale verzending (doormiddel van DPD)

Tropilex geeft veel om het milieu. Door het lidmaatschap van One Percent for the Planet draagt Tropilex bij tot verschillenden non-profit-milieuorganisaties die fantastisch bezig zijn met het aanpakken van belangrijke milieu- en duurzaamheidsproblemen.

Dit artikel is een ingezonden artikel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de groen redactie.

Digiqole ad

Guido