Dode en longziekte door gebruik van e-sigaret

 Dode en longziekte door gebruik van e-sigaret

Mensen die graag willen stoppen met roken of hun omgeving niet tot last willen zijn met de schadelijke en stinkende rook van hun sigaretten, beschouwen vapen als een goed en minder gevaarlijk alternatief voor het roken van sigaretten. Maar ook deze e-sigaret is niet risicovrij, blijkt uit recent onderzoek in de VS. Zo waarschuwt Dr. Howard Zucker, commissaris van het ministerie van Volksgezondheid in New York, dat de e-sigaret ernstige longziekten kan veroorzaken.

Vijfde dode en 450 mensen ziek door longziekte veroorzaakt door e-sigaret

Een 5e dode en meer dan 450 patiënten waarvan de longkanker gelinkt is aan het gebruik van de e-sigaret  in de VS, bewijst dat deze manier van roken er niet veiliger is.

Moeten we stoppen verkoop van e-sigaretten

Rook geen e-sigaret zolang onderzoek gaande is een sterk advies van doktoren. Opvallend veel jongeren gaan tegenwoordig over op het elektrisch roken en opvallend is dat vooral juist veel jongeren slachtoffer zijn van de nieuwe longziekte. Bekent was dat deze jongeren voor het gebruik van de e-sigaret nog kerngezond waren.

Tabak is gevaarlijker dan de e-sigaret

Bij een gewone sigaret wordt tabak verbrand, waarbij er 1000 carcinogene stoffen vrijkomen. Deze stoffen veroorzaken onder andere (long)kanker en hart- en vaatziekten.

Elektronische sigaretten verdampen een vloeistof die meestal nicotine en een smaakstof bevat. De schadelijke stoffen in e-sigaretten zijn onder andere nicotine, propyleenglycol, aldehyden, glycerol, nitrosamines en metalen. Inhalatie echter kan nog steeds leiden tot irritatie en schade aan de luchtwegen, hartkloppingen en een verhoogde kans op kanker. Vooral zware gebruikers hebben een grote kans op problemen met hun luchtwegen

Symptomen van de nieuwe longziekten

Symptomen van deze nieuwe longziekten zijn: vermoeidheid, kortademigheid, hoesten, pijn op de borst en gewichtsverlies. Ook hebben slachtoffers vaak koorts, moeten ze overgeven of hebben ze diarree. Snel daarna gaat het slechter en moeten patiënten worden opgenomen met acute respiratory distress syndrome of ARDS. Daarbij ontstaat er vocht in de longen, waardoor het lichaam minder zuurstof kan opnemen.