De biologische cactus is hartstikke gezond

Digiqole ad
De cactus is hip

De cactus is stoer, de cactus is onderhoudsvriendelijk. En de cactus is hartstikke gezond. Daarom verplaatst de cactus zich van de woonkamer naar de keuken.

Maar hoe bereid je een cactus?

De cactus past binnen de interieurtrend met invloeden uit de jaren ’70. Bovendien blijft de plant met warme dagen fier overeind waar andere kamerplanten het toch een beetje laten hangen. Krijg je er toch genoeg van? Gooi je hem lekker in de pan. In Zuid-Amerika koken ze er al heel lang mee, in Nederland nu ook.

Natuurlijk kun je niet elke cactus eten

Sommige zijn zelfs giftig. Maar de eetbare cactus bevat veel vitamine C en antioxidanten. Ook zou volgens onderzoekers het cholesterol peil dalen na cactusconsumptie. En tip van Italiaanse moekes: een cactus zou werken tegen maagzweren. Moet je er wel de stekels afhalen.

De eetbare biologische cactus

Zoals één van de vele soorten van de Opuntia of schijfcactus, kun je tegenwoordig ook bij de specialistischer groenteboer halen. Dan gaat het om de biologische cactusvijg, of ingemaakte cactusbladeren. Televisiekok Estée Strooker kookt ook met cactus.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Wesley van der Linde

Digiqole ad

Guido