Biologische zalm met zeewiersalade

 Biologische zalm met zeewiersalade
Digiqole ad
Biologische zalm

Biologische zalm wordt ook gekweekt, alleen heeft een biologische vis meer ruimte om te zwemmen én krijgt hij geen hormonen of medicijnen toegediend. Een ander groot voordeel van biologische vis is dat de kwaliteit van het water gecontroleerd wordt.

Ingrediënten voor 4 personen

• 500 g zalmfilet, grote graten verwijderd
• 2 el natriumarme sojasaus
• 2 el acaciahoning
• 1 el togarashi-kruidenmix
• sap van 1 limoen
• 1 el zwart sesamzaad
• 20 g gedroogde zeewiersalade of wakame, fijn gesneden (zie tip)
• 4 lente-uitjes, fijn gesneden
• 1 krop bindsla, grof gescheurd

Dressing

• schil van 2, sap van 1 limoen(en)
• geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
• 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
• 1 teen knoflook, geperst
• 1 el natriumarme sojasaus
• 1 el sesamolie

1. Zet de grill op de hoogste stand en bekleed een ondiepe ovenschaal met alufolie. Leg de zalm met het vel omlaag in de schaal, lepel de sojasaus en honing erover en bestrooi met de kruidenmix.
2. Schuif de vis onder de grill en rooster hem 15-18 min., tot de bovenkant donkerbruin en kleverig is en de zalm uit elkaar valt als je erin prikt. Haal onder de grill vandaan, knijp het limoensap erboven uit en zet apart.
3. Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan op matig vuur.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing. Voeg het zeewier en de lente-ui toe en schep alles om. Meng dan de sla erdoor. Verdeel over borden, leg de zalm erop en bestrooi met geroosterd sesamzaad.

Door: Groen Nieuws
Beeld: Wesley van der Linde

Digiqole ad

Guido