Biologische wor­tel­muf­fins met olij­ven

Digiqole ad
Ingrediënten:

– 150 g Biologische peen (julienne)
– 225 g zelfrijzend bakmeel
– 2 tl bakpoeder
– 100 g hamblokjes
– 1 ei
– 4 el groene biologische olijventapenade
– 225 ml biologische melk
– 24 groene biologische olijven (met piment gevuld)

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Knip de peenjulienne in kleinere stukjes.
2. Zeef boven een kom het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder. Schep 1/2 tl versgemalen peper met de peenjulienne en ham door het meel en maak in het midden een kuiltje.
3. Roer in een andere kom het ei met de tapenade los. Roer er vervolgens de biologische melk door.
4. Schenk het eimengsel in kuiltje van het meelmengsel en meng alles met vork tot licht klonterig beslag.
5. Stop met mengen zodra er geen meel meer zichtbaar is.
6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en leg in elk vormpje een olijf. Zet de muffinplaat op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 15 min. gaar en goudbruin.
7. De muffins zijn gaar als een in het midden gestoken satéstokje er weer droog uit komt. Laat de muffins op een rooster afkoelen.

Tip:

Knip met een schaar de bovenkant van het zakje peenjulienne open en knip de peenjulienne in het zakje in kleiner stukjes.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Digiqole ad

Guido