Biologische salade met basilicum

Digiqole ad
Biologische salade met basilicum

Nu het buiten warmer wordt en de zomer langzaam dichterbij komt wordt het tijd voor een zomers gerecht; verkoelende salade met kip en basilicum. Een heerlijk gerecht dat weinig calorieën bevat en daarnaast ook nog eens gezond is en boordevol voedingsstoffen zit!

Ingrediënten voor 6 personen

– 700 gram in stukjes gesneden kipfilet
– 60 gram in stukjes gesneden selderij
– 25 gram versnipperde biologische bosuitjes
– 10 gram verse versnipperde basilicum
– 400 gram spinazie
– 1 ½ eetlepel pijnboompitten

Saus ingrediënten

– 90 milliliter yoghurtmayonaise
– 2 eetlepels vers citroensap
– 2 eetlepels grove mosterd
– ¼ theelepel ‘hot sauce‘ (chilisaus)
– 1/8 theelepel witte peper

Bak de kip in een pan gaar en laat deze afkoelen. Doe de 5 saus-ingrediënten bij elkaar in een schaaltje en roer het geheel goed door elkaar. Doe vervolgens de kip, selderij, bosuitjes en basilicum in een kom en mix deze ingrediënten. Voeg daarna de mayonaisesaus toe en roer het geheel nogmaals goed door elkaar.

Verdeel de spinazie over 6 borden en verdeel vervolgens het kipmengsel over de borden. Garneer de borden door er wat pijnboompitten overheen te strooien. Eet smakelijk!

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Digiqole ad

Guido