Biologisch recept sesam, karamel en peer

Digiqole ad
Ingrediënten:

– 1 liter volle yoghurt
– 1 theelepel boter
– 3 eetlepels sesamzaad
– 75 g suiker
– 1 rijpe handpeer (in stukjes)
– 1 eetlepel citroensap

Bereiden:

Schone theedoek in vergiet leggen en vergiet in kom hangen. Yoghurt in theedoek schenken en in ca. 8 uur laten uitlekken. Kort voor serveren in pan met dikke bodem boter verhitten. Sesamzaad toevoegen en in enkele minuten goudbruin bakken. Suiker en 1 el water toevoegen en suiker zonder roeren op laag vuur laten smelten. Pan af en toe omschudden. Vuur iets hoger draaien en suikerstroop verhitten tot karamelkleurig. Pan van vuur nemen. Hangop over vier schaaltjes verdelen. Karamelsaus voorzichtig erover schenken en hard laten worden. Peer bedruppelen met citroensap en over schaaltjes verdelen.

Tip:

Neem voor dit hangoptoetje fruit van het seizoen: in de zomer lekker rood fruit, perziken, nectarines of pruimen. In de winter appel, peer of mandarijn.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Digiqole ad

Guido