Biologische muesli koeken zelf maken

Digiqole ad
Ingrediënten

– 2 theelepels kokos
– 40 gram gehakte noten en/of zaden
– 35 gram havermout (vlokken)
– 100 gram speltmeel
– 5-6 dadels in stukjes
– 1 theelepel kaneel
– 2-3 eetlepels gesmolten kokosolie
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel sesamzaadjes
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 1 ei
– snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 graden

Smelt de kokosolie, klop het ei en voeg het samen met de honing. Ik smelt zelf kokosolie door het in een alumumium schaal in heet water te zetten, dan voorkom je dat het ineens kookt. Voeg alle droge ingredienten bij het mengsel dat je net hebt gemaakt. Het makkelijkste is om met het speltmeel te beginnen, dan voorkom je klonten.

Biologische: Muesli koeken

Als het goed is heb je nu een plakkerig geheel. Maak er bolletjes van die je platdrukt op een bakplaat met een stuk bakpapier erop. Het helpt om je handen een klein beetje nat te maken, zo voorkom je dat alles aan je handen plakt (alhoewel, helemaal voorkomen doe je dat niet, hihi). Zet ze voor 15 minuten in de oven. Dek ze eventueel halverwege met aluminium folie wanneer ze te snel bruin worden.

Natuurlijk kun je zelf eventueel, nog ingrediënten toevoegen die lekker vind

Digiqole ad

Guido