Biologische kip met bloemkoolbladeren

Digiqole ad
Ingrediënten:
  • 250 gr bloemkoolbladeren (wat u normaliter weg zou gooien)
  • 100 gr biologische kip
  • 1/2 ui
  • 120 gr rijst
Bereiding:

1. Was de bloemkoolbladeren. Snijd ze in lange dunne repen. Desgewenst kan de nerf verwijderd worden, maar dat hoeft niet.
2. Snijd de kipfilet in kleine platte stukjes en kruid met een snufje zout en peper. (Indien u verse knoflook gebruikt, pel 2 teentjes en snijd in plakjes)
3. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
4. Bak de kipfilet in een klein beetje olie. Haal het uit de pan zodra het gaar en bruin is.
5. Fruit de ui in 2-3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe. En bak onder voortdurend omscheppen een minuutje mee.
6. Voeg de bloemkool bladeren toe. Zet de kookplaat op een middenstand en laat circa 8 minuten garen. Voeg dan de kip weer toe en laat nog 4-5 minuten mee warmen.
7. Daja over haar gerecht: als je ervan houdt kun je ook wat sambal gebruiken of rode pepersnippertjes. Voeg die dan tegelijk met de knoflook toe. Om droogkoken tijdens het wokken te voorkomen kan simpelweg een scheutje water toegevoegd worden.

Door: Wesley van der Linde
Beeld: Wesley van der Linde

Digiqole ad

Guido