Biologisch couscous salade

Digiqole ad
Een couscous salade is heerlijk met gevulde paprika’s

Wat heb je nodig voor een flinke schaal couscous voor 4 personen?

  • 300 gram ongekookte biologische couscous
  • 1 rode puntpaprika, in kleine stukjes
  • een rode ui, fijn gesnipperd
  • 150 gram feta, in olie met kruiden (is een potje van Apetina)
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 75 gram rucola
Hoe maak je deze couscous salade?
  1. Doe de droge couscous bij de rozijnen in een grote schaal of pan. Voeg hier de hoeveelheid kokend water aan toe die staat aangeven op de verpakking. Ik kook het water in de waterkoker en giet het er daarna overheen.
  2. Laat dit even staan en voeg daarna de rode ui eraan toe. Roer dit goed door en laat de couscous afkoelen.
  3. Als doe couscous lauw is voeg dan de paprika en de feta met wat olie toe en roer goed door.
  4. Verkruimel de cashewnoten en roer dit door de couscous heen. En als laatste doe je de rucola erover heen.
  5. Doe er natuurlijk gewoon lekker in wat je nog in koelkast hebt liggen of lekker vind.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Digiqole ad

Guido