Avocado op biologisch volkorenbrood

Digiqole ad
Advocado is erg gezond

en we zouden er meer van moeten eten. Ook peulvruchten zoals bonen zijn gezond en de gezondheid aspecten van al onze ingrediënten zijn terug te vinden op onze website. Avocado verkleurt snel, maar citroensap kan dat voorkomen en geeft een frisse smaak.

Super gezonde lunch

We zouden Mexicaanse burrito’s kunnen eten met guacamole, maar dat verveeld snel en daarom deze overheerlijke lunch met deze twee super gezonde ingrediënten.

Ingrediënten:
  • Klein beetje paprika, peper en chilipoeder. (geen zout aub).
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui
  • 150 g geraspte bio geitenkaas.
  • sap van ½ citroen.
  • 2 geroosterde volkoren boterhammen.
  • 1 klein ( glazen) potje biologisch witte bonen 180 gram (helft van 360 gr.)
Bereiding:

1 Neem een avocado en halveer deze en haal het vruchtvlees eruit.
2 Neem een (half) potje biologische witte bonen en laat het uit lekken.
3 Snij een ui doormidden en snij deze in stukjes.
4 Voeg deze drie ingrediënten samen en gebruik een staafmixer om te pureren en voeg de smaakmakers paprika, peper en chilipoeder en het citroensap er aan toe.
5 Rooster de boterhammen in een broodrooster (oven of pan) en smeer het geheel op de boterhammen.

Bron: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Digiqole ad

Guido