Aardbei is dé zomervrucht boordevol vitamines

 Aardbei is dé zomervrucht boordevol vitamines
Digiqole ad

De aardbei wie is er niet mee opgegroeid… Stiekem aardbeien snoepen uit de tuin van opa en oma, van de marktkoopman een aardbei toegestopt krijgen, op zoek naar bos aardbeien. Allemaal leuke dingen die ons herinneren aan vroeger en wat we weer door mogen geven aan de volgende generatie.

De aardbei…de heerlijke zomervrucht waarvan je je buik vol kunt eten

De aardbei is vrij makkelijk te kweken. Je kunt wel aardbeien zaad kopen en gaan zaaien maar dat duurt wel wat lang over het algemeen. De plant heeft gelukkig zelf een oplossing voor het zorgen van nakomelingen.

De aardbeienplant maakt zelf uitlopers, wat uiteindelijk allemaal nieuwe planten worden. Als je zo’n uitloper ziet kan je hem in het begin nog even laten zitten totdat er wat wortels ontstaan. Dan is het moment daar om hem los te knippen van de moederplant en kan je hem desgewenst verplaatsen naar een meer geschiktere plek.

Eigenlijk is de aardbei een schijnvrucht. De echte vrucht zijn de kleine pitjes aan de buitenkant van de aardbei. De zaden zitten dus aan de buitenkant van de aardbei terwijl de zaden bij de meeste planten in de vrucht zitten. Eigenlijk toch wel een bijzondere vrucht, die aardbei. Al maakt dat voor het plezier van het kweken en opeten natuurlijk niet uit.

Er zijn diverse aardbeien rassen

Er zijn diverse aardbeien rassen. Je hebt doordragers (geven het hele seizoen door aardbeien) en diverse andere rassen met bijzondere variëteiten zoals de framberry, een kruising tussen framboos en aardbei. Blijf regelmatig de aardbeien plukken. Dit stimuleert de plant tot aanmaken van meer vruchten. Zo kan je de hele zomer genieten van aardbeien.

Digiqole ad

Guido